Electric bike design in country - mobility | Elektrische fiets mountainbike - mobiliteit | Studio Rotor

Elektrische fiets ontwerp

Ontwikkel een mountainbike met trapondersteuning, die er niet zo uitziet. Maak een elektrische fiets ontwerp waarop je zo wegrijdt. Plezier met rijden, een kinderlijke soort enthousiasme en eenvoud. Dat waren de uitgangspunten van opdrachtgever Lavelle bikes aan het begin van dit project.

Rijhouding testen met snel model

We hebben verschillende e-bikes getest, op vlak en heuvelachtig terrein. Daarbij is goed gekeken welke technologieën het beste samenwerken. In een verstelbaar testmodel zijn verschillende rijhoudingen onderzocht.

Ontwerp vanuit de gebruiksbeleving

Het resultaat is een elektrische mountainbike met een eigen karakter. Volledig ontwikkeld vanuit de beleving van berijders, met een zithouding tussen sportief en ontspannend. De stoere uitstraling staat in schril contrast met de elektrische fietsen voor in de stad. Met deze fiets bedwing je de bergen, ook als je conditie wat minder is. Het karakter van de motor is instelbaar, als je dat wilt. Het systeem is makkelijk te bedienen via je smartphone die op het stuur klikt.

Modulair elektrische fiets ontwerp

Het ontwerp van deze e-bike is volledig modulair opgebouwd. Door eenzijdig opgehangen wielen en opklapbare pedalen kan hij makkelijk worden opgeborgen. Meenemen in de auto is ook geen probleem. Alle onderdelen zijn eenvoudig te verwisselen, het ontwerp is volledig bedacht rondom een verkoop en service via internet.

Wilt u ook innoveren in de elektrische mobiliteit?

Studio Rotor heeft veel ervaring met industrieel ontwerp voor elektrische mobiliteit. Of het nu gaat om een elektrische fiets, een people mover voor vliegvelden of een oplaadpaal. Met onze kennis van gebruikers, vormgeving en techniek, denken we graag met u mee aan een innovatieve oplossing!

Samen een project opstarten Meer mobiliteit design

 


Studio Rotor’s betrokkenheid: probleemanalyse, ideeën bedenken, visualisatie, concept design, prototype testen.

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met VanMansum, Renske Solkesz en Daanid.

Opdrachtgever (externe link):
Lavelle bikes