Op zoek naar een ontwerper
die u helpt met public design?

Industrieel ontwerpbureau Studio Rotor heeft veel ervaring met public design. Of het nu gaat om een check-in zuil, een laadpaal of een ander self-service systeem – wij helpen u met een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp.

Public design - design of self-service parking machines - ticket machines
Design voor vliegvelden

Design voor vliegvelden

Studio Rotor heeft aan vele ontwerpprojecten gewerkt voor vliegvelden en hun leveranciers. Daarbij zoeken we naar combinaties die een fijne passagiersbeleving combineren met kostenreductie en slimme logistiek. Voorbeelden: self bag drop, bewegwijzering, security gate, self-service incheck zuil.

Design voor (trein)stations

Design voor (trein)stations

Hoe kunnen we een comfortabele omgeving ontwerpen waarin reizigers zich geïnformeerd voelen. Hoe gaan we om met de grote verscheidenheid aan passagiers: forenzen, nieuwe reizigers? Dit zijn typische vragen die we graag beantwoorden in onze ontwerpprojecten. Voorbeelden: toegangspoort, informatiepaneel, kaartautomaat.

Public design op straat

Public design op straat

Hoe maak je een self-service kiosk die makkelijk te gebruiken én vandalismebestendig is? Hoe zorg je dat je opvalt, zonder dat je de publieke ruimte nog drukker maakt? Studio Rotor houdt ervan om aan dit soort uitdagingen te werken. Voorbeelden: openbaar toilet, fiets dispenser, pinautomaat, parkeerautomaat.

Design van laadpalen

Design van laadpalen

We combineren uw slimme technologie en onze kennis van design en gebruiksgemak om de opkomende markt vorm te geven. Samen zoeken we nieuwe manieren om de transitie naar elektrisch vervoer mogelijk te maken! Voorbeelden: thuisladers, bus laders, laadpalen en snellaadpalen.

Ander public design

Ander public design

Studio heeft gewerkt aan self-service systemen in passagiersterminals, langs snelwegen, op straat. We zijn altijd op zoek manieren te vinden om een fijne beleving voor de gebruiker te combineren met een snellere afhandeling. Vertel ons waar u aan denkt, we helpen u graag verder!

Public design - Self check-in kiosk for airports
Public design - Design voor publieke ruimte - Self service - Studio Rotor
Experts in public design

We hebben allerlei producten ontworpen voor in de publieke ruimte. Daarbij zorgen we ervoor dat uw product door een brede doelgroep kan worden gebruikt: nieuwe gebruikers, onderhoudspersoneel en rolstoelgebruikers.

Ontwerpen vanuit de gebruiker

Studio Rotor benadert public design van buiten naar binnen. Dat betekent dat we eerst bepalen wat er nodig is voor de gebruiker. Wat is een logische interface layout? Wat is een ergonomische hoogte voor het touchscreen? Welke functionaliteit kan het beste digitaal worden uitgevoerd, en welke functies juist als fysieke knoppen? Om pas daarna te kijken hoe de interne componenten kunnen worden geplaatst zodat de interface het beste werkt voor de gebruiker.

Mooi én gemakkelijk te gebruiken

We geloven dat goed design er niet alleen goed uitziet. Het moet ook heel makkelijk te gebruiken zijn. We bouwen een aantal modellen en prototypes om onze aannames te testen. Gebruiksgemak en ergonomie kunnen gewoonweg niet in CAD worden getest. Door die snelle testen en prototypes, kunnen we het functionele ontwerp al in een vroeg stadium verbeteren.

Public design - Ergonomic study of parking machine
Public design - electric vehicle charger wall box | Public design - wandmodel lader elektrische voertuigen - ontwerp
Public design - Self bag drop - User scenario
“Het ontwerp voor de wallbox werd goed ontvangen op de beurs. Ik ben blij met Studio Rotor’s ontwerpwerk. Nogmaals dank daarvoor!”
Bart NederstigtProduct Manager bij ABB
Public design - Idea sketches - parking machine
Public design ontwerpproces

Voorbeeld van een ontwerpproces voor public design producten:

  • Analyse & gebruiksonderzoek
  • Functionele layout studie
  • Functionele modellen en testen
  • Concept design
  • Prototypebouw en testen
  • Engineering & optimalisatie
  • Productiebegeleiding
Wat zijn uw plannen?

Bent u van plan om een product voor de openbare ruimte te ontwikkelen? Heeft u weleens nagedacht over een design-gerichte aanpak? We kijken ernaar uit om te spreken over uw ideeën en wat onze bijdrage kan zijn.

We nemen u de eigenlijke ontwikkeling uit handen, terwijl we voortbouwen op uw expertise en ervaring. Daarnaast bieden we u inspirerende inzichten uit onderzoek naar gebruikers en concurrenten. Met heldere visualisaties zorgen we ervoor dat u steeds overzicht houdt en goede afwegingen kunt maken.

Samen met u werken we toe naar een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp. Dat bij u past, en bij uw klanten.