EV charger design by Studio Rotor | Lader voor elektrische voertuigen - ontwerp door Studio Rotor

Laadpaal design voor elektrische voertuigen

ABB vroeg Studio Rotor om een laadpaal design te maken voor hun high power systemen. Doel van dit project was om een modulair systeem te ontwikkelen dat goed kan worden aangepast aan verschillende klanten.

Herkenbaar én aanpasbaar

Hoe kun je één ontwerp maken dat herkenbaar is als ABB-product, maar ook een blank canvas vormt voor de marketing & branding van ABB’s verschillende klanten? Dat was een belangrijke vraag in dit project. Tijdens het ontwerpproces zochten we naar de juiste balans tussen herkenbaarheid en aanpasbaarheid.

Het resultaat is een laadpaal met eigen uitstraling en lijnvoering. Tegelijkertijd heeft het product een aantal grote oppervlakken die op verschillende manieren kunnen worden ingevuld: met product graphics, lichtgevende signalering of een beeldscherm. Of als een transparant raamwerk.

Electric vehicle charger design by Studio Rotor | Lader voor elektrische voertuigen - ontwerp door Studio Rotor
Electric vehicle charger design - model test by Studio Rotor | Lader voor elektrische voertuigen - model test door Studio Rotor
Electric vehicle charger design sketches by Studio Rotor | Lader voor elektrische voertuigen - design schetsen door Studio Rotor
Electric vehicle charger modular design - by Studio Rotor | Lader voor elektrische voertuigen modulair ontwerp door Studio Rotor
Inclusief design: gebruiksgemak voor alle gebruikers

Omdat deze laadpaal over de hele wereld wordt verkocht, is het ontwerp afgestemd op de strenge Amerikaanse wetgeving over gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking (ADA). Het is soms puzzelen, maar dit ontwerp bewijst dat gebruiksvriendelijkheid voor rolstoelgebruikers niet ten koste hoeft te gaan van gebruiksgemak voor staande mensen.

Deze stations worden wereldwijd door ABB geplaatst. In Nederland, worden ze onder andere door Fastned langs de snelwegen gebruikt. Een filmpje daarover is
hier te zien.

Ook op zoek naar een design voor de openbare ruimte?

Studio Rotor helpt u graag, en we denken meteen over dingen als vandalisme, weersbestendigheid, user experience. Wij zetten de vaart erin, en zorgen dat uw plannen werkelijkheid worden!


Studio Rotor’s betrokkenheid: design strategy, ergonomische analyse, component layout, concept design, model-testen, begeleiding engineering.

Opdrachtgever (externe link):
ABB EV charging infrastructure


Samen een project opstarten
Meer public design