Ons innovatie & design proces

Hoe vertaalt u een idee naar een veelbelovend product? Wanneer weet u of een productidee werkelijk goed is? Hoe pakt u productinnovatie aan? In een gestructureerd ontwerpproces werkt Studio Rotor met u aan deze en andere vragen… op weg naar uw nieuwe product!
Weergave van design proces van Studio Rotor
product-designer-at-work

Discover: krijg inzicht in wat er daadwerkelijk nodig is

Door goed te kijken, te vragen en te luisteren leren we uw eindgebruikers beter kennen en vinden uit wat ze werkelijk raakt. Hier verkennen en ontdekken we kansen in uw markt.

Studio Rotor maakt gebruik van verschillende tools zoals: on-site observaties van gebruikers, interviews met gebruikers, expert reviews en co-creatie sessies.

In deze fase werken we samen met u aan een helder begrip van het ontwerpprobleem en alle omliggende belangen.

Industrial designer testing product with users

Design: concrete oplossingen, modelbouw & gebruikstesten

De opgedane inzichten vertaalt Studio Rotor naar concrete productconcepten. Hiermee verkennen we verschillende ontwerprichtingen.

We bouwen modellen en testen deze met gebruikers, om zeker te zijn dat u een product maakt dat past bij uw eindgebruiker.

Studio Rotor’s sterkte ligt in het ontwikkelen van elegante en gebruiksvriendelijke oplossingen voor complexe ontwerpproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een vouwmechanisme voor een tilhulp. Hierin komen constructie, gebruikerswensen, productie en vormgeving samen in één ontwerp.

Meer over concept design
3D CAD modelling | Prototyping | Industrial design | Engineering | Industrieel ontwerp | Modelbouw | CAD model | Studio Rotor

Develop: uitwerken en realisatie

Samen met uw productiepartner of -afdeling werkt Studio Rotor aan de realisatie van uw product. We helpen u met leverancierskeuze, wijzigingen in het ontwerp en bij het bijhouden van goede documentatie van het ontwerp. Daarbij zorgen we ervoor dat de originele ontwerpvisie niet uit het oog wordt verloren.

Zin om aan de slag te gaan?

Wij ook! We zijn benieuwd naar uw plannen. En we helpen u in een overzichtelijk design proces richting realisatie van uw ideeën. Zet vandaag de eerste stap en neem contact op. Of kijk of u zelf een begin kunt maken met onze product design tips.

Neem nu contact op