Aanpak productontwikkeling

Hoe kunt u een idee vertalen naar een veelbelovend product? Hoe weet u wanneer een productidee werkelijk goed is? Hoe kunt u doen aan productinnovatie? In een gestructureerd ontwerpproces werkt Studio Rotor met u aan deze en andere vragen… op weg naar uw nieuwe product!

Analyse en visievorming

Door goed te kijken, te vragen en te luisteren leren we uw eindgebruikers beter kennen en vinden uit wat ze werkelijk raakt. Hier verkennen en ontdekken we kansen in uw markt. Studio Rotor maakt gebruik van verschillende tools zoals: on-site observaties van gebruikers, interviews met gebruikers, expert reviews en co-creatie sessies. In deze fase werken we samen met u aan een helder begrip van het ontwerpprobleem en alle omliggende belangen.

Concept design en modelbouw

De opgedane inzichten vertaalt Studio Rotor naar concrete productconcepten. Hiermee verkennen we verschillende ontwerprichtingen. We bouwen modellen en testen deze met gebruikers, om zeker te zijn dat u een product maakt dat past bij uw eindgebruiker.

Studio Rotor´s sterkte ligt in het ontwikkelen van elegante en gebruiksvriendelijke oplossingen voor complexe ontwerpproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een vouwmechanisme voor een tilhulp: hierin komen constructie, gebruikerswensen, productie en vormgeving samen in één ontwerp.

Lees meer over concept design…

3D CAD modelling | Prototyping | Industrial design | Engineering | Industrieel ontwerp | Modelbouw | CAD model | Studio Rotor
Uitwerken en realisatie

Samen met uw productiepartner of -afdeling werkt Studio Rotor aan de realisatie van uw product, waarbij we ervoor zorgen dat de originele ontwerpvisie niet uit het oog worden verloren.

Zin om aan de slag te gaan?

Wij ook! Neem nu contact op met Floris Wiegerinck via 06-16962873 of stuur een mail.