Inspiratie en inzichten

Hoe werkt een ontwerper precies? Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van een product? En waar moet u aan denken als u zelf aan de slag gaat met productontwikkeling? Op deze pagina kunt u daarover inspiratie op doen en inzicht krijgen in hoe design werkt.
Product design process example - Industrieel ontwerper - Studio Rotor

Wat doet een product designer?

Een product designer (ook wel industrieel ontwerper genoemd) weet wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een fysiek product. Van een eerste idee via concept en prototype naar een product dat klaar is voor verkoop. Wat doet een product designer nog meer?

Lees verder…
Product design tips en advies - Studio Rotor

Zelf aan de slag met product design?

In dit artikel geven we een aantal tips voor producenten die aan de slag willen met product design. Zoals: zie design niet als een sausje achteraf. Of zie een product als onderdeel van iets groters. Meer lezen over deze product design tips?

Lees verder…
Product ontwerpbureau ontwerpproces - Studio Rotor

Waarom een product ontwerpbureau inhuren?

Er zijn allerlei redenen om samen te werken met een extern product ontwerpbureau. Bijvoorbeeld: u kent uw markt te goed. Of u heeft te weinig capaciteit. Of u heeft een productidee en weet niet hoe u daarmee verder moet. Meer weten over waarom het loont om met een product ontwerpbureau samen te werken?

Lees verder…
Design of product line - Studio Rotor

Veelgestelde vragen

Hier vind u het antwoord op vragen die we vaker krijgen. Zoals: werken jullie ook in ruil voor royalties/winstdeling? Of wat kost een product design bureau?

Lees verder…