Op zoek naar een ontwerper die u helpt met
design voor professioneel gebruik?

Industrieel ontwerpbureau Studio Rotor heeft veel ervaring met design voor professioneel gebruik. Of het nu gaat om een arbo hulpmiddel, bouw machine of ander gereedschap – wij helpen u met een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp.

Boom lift design - Equipment design - Studio Rotor
Boom lift design - Hoogwerker ontwerp
Logistieke hulpmiddelen

Logistieke hulpmiddelen

We helpen u de menselijke kant van de logistiek beter te begrijpen. Omdat we als ontwerper naar logistieke processen kijken, zijn we in staat om innovatieve hulpmiddelen te ontwikkelen voor u. Daarbij kijken we al vanaf het begin naar gebruiksgemak, ergonomie en maakbaarheid. Voorbeelden: steekwagen, vorkheftruck, elektrotrekker, trapklimmer.

Bouw machines

Bouw machines

In de bouwsector, is het heel belangrijk om goed aan te sluiten bij de wensen van de werkvloer. Studio Rotor doet onderzoek naar gebruikers en we testen met prototypes. Daarmee ontwikkelen we innovatieve machines waar operators graag mee werken. Voorbeelden: tilhulpmiddel voor zware goederen, bouwlift, ergonomische kruiwagen, valbeveiliging, hoogwerker.

Schoonmaak apparatuur

Schoonmaak apparatuur

Focus op gebruiksgemak, ergonomie, veiligheid en onderhoud. We bedenken innovatieve machines door observatie en analyse van gebruikers. Voorbeelden: glazenwassers steel, veegwagen.

Materieel hulpdiensten

Materieel hulpdiensten

Studio Rotor heeft veel ervaring met het ontwerp van materieel voor hulpdiensten. We helpen u innovatieve producten te ontwikkelen met onze expertise in gebruiksonderzoek, ergonomie en prototypebouw. Voor brandweer, ambulance, reddingsbrigade, noodhulp bij rampen. Voorbeelden: hydraulische schaar, reddingsboot, brancard, emergency shelter.

Andere machines & materieel

Andere machines & materieel

We hebben gewerkt aan systemen met rupsbanden, zero turning radius, veergebalanceerde machines. Ook buiten de gebaande paden zoeken we manieren om de werkomgeving te verbeteren. Voorbeelden van andere gebieden: landbouw machine, tuinbouw machine, laboratorium apparatuur.

Equipment design - Stair climbing hand truck - Transport and Logistics | Design voor professioneel gebruik - Logistiek hulpmiddel - Arbo hulpmiddel - Studio Rotor
Stairclimber design
“Het ontwerp is mooi, gewild en de functionaliteit is verbeterd. Na het eerste project, hebben we met Studio Rotor tot volle tevredenheid andere projecten opgepakt. Mijn complimenten!” - Frank Bod - Eigenaar van Special Mobility
Experts in professional design

Studio Rotor heeft verschillende producten voor professioneel gebruik ontworpen: van een tilhulpmiddel voor de bouw, tot een vouwbare ambulancebrancard. Daardoor zijn we bekend met de machinerichtlijn, normen en andere regelgeving. We helpen u met het verminderen van de fysieke belasting op personeel en het verhogen van de duurzame inzetbaarheid. Of we zorgen ervoor dat een product makkelijker te gebruiken wordt.

Design voor conservatieve markten

U heeft ongetwijfeld al gemerkt dat het lastig is om mensen van de werkvloer mee te krijgen bij innovaties. Het kan moeilijk zijn om de status quo te doorbreken. Met onze methoden voor gebruiksonderzoek, zijn we in staat om helder inzicht te krijgen in wat operators nodig hebben. Daarmee ontwikkelen we machines en industriële producten die écht aansluiten bij wat de mensen van de werkvloer nodig hebben.

Ontwerpproces professionele producten

Voorbeeld van ontwerpproces voor machines, gereedschap en andere professionele producten:

  • Analyse & gebruiksonderzoek
  • Ergonomische studie
  • Functionele ideeën bedenken
  • Concept design & concept engineering
  • Snelle prototypes testen
  • Engineering & optimalisatie
  • Prototypebouw & testen
  • Certificering & productiebegeleiding
Equipment design - electric wheelchair mover | Elektrotrekker design voor rolstoelen | Studio Rotor
Equipment design - Stairclimbing hand truck - Prototype tests with users - Transport and Logistics | Design voor professioneel gebruik - trapklimmer steekwagen | gebruikstesten
Wat zijn uw plannen?

Bent u van plan om een machine of apparaat voor professioneel gebruik te ontwikkelen? Heeft u weleens nagedacht over een design-gerichte aanpak? We gaan graag met u in gesprek om over uw specifieke situatie mee te denken.

We nemen u de eigenlijke ontwikkeling uit handen, terwijl we voortbouwen op uw expertise en ervaring. Daarnaast bieden we u inspirerende inzichten uit onderzoek naar gebruikers en concurrenten. Met heldere visualisaties zorgen we ervoor dat u steeds overzicht houdt en goede afwegingen kunt maken.

Samen met u werken we toe naar een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp. Dat bij u past, en bij uw klanten.

Wilt u een vrijblijvend gesprek over uw product design vraagstukken?

Equipment design - professional wheelchair for airports
Equipment design - Electric vehicle - Transport Logistics Airports