Boom lift design - Hoogwerker ontwerp
“We krijgen lovende reacties op het design van de hoogwerker. We zijn zeer tevreden over het opgeleverde werk en de persoonlijke samenwerking.” Matthijs van der Ham, eigenaar van Rhinox
Exploration by design sketches of boom lift equipment
Boom lift working on facade
Showing boom lift design moving in extended position
Aesthetic sketches of boom lift

Hoogwerker design

Nederlands producent Rhinox vroeg Studio Rotor om te kijken naar het design van hun nieuwe hoogwerker RX12CS. Met als doel: een sterke, compacte en makkelijk te bedienen hoogwerker.

Stoer, robuust, stabiel en herkenbaar

In een intensief project hebben we voor Rhinox gezocht naar een stoere, robuuste en stabiele vorm. Een vorm die daarnaast ook herkenbaar is. En in de toekomst kan worden uitgebouwd tot een hele lijn van machines.

Korte doorlooptijd, intensieve samenwerking

Dit project had een doorlooptijd van circa 8 weken. Daarom hebben we in het begin direct een duidelijke planning gemaakt. Door een heldere design visie, vele schetsen, snelle CAD modellen en regelmatige meetings, konden we snel toewerken naar resultaat.

Deze intensieve samenwerking zorgde ervoor dat het design van de kappen goed past bij het binnenwerk van de machine. Terwijl de engineering van het interne systeem ook nog in volle gang was.

Freeform CAD modellen

Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van de freeform CAD functies van het softwarepakket Fusion360. Daarmee konden we snel verschillende vormen ontwikkelen en vergelijken.

Engineering van kappen

Nadat er met Rhinox een keuze was gemaakt voor een bepaald design, hebben we de engineering gedaan in Solidworks. Deze CAD-software geeft meer controle over de detaillering en het verloop van de verschillende vlakken.


Studio Rotor’s betrokkenheid: verkenning, designvisie opstellen, styling, concept design, engineering van kappen.

Opdrachtgever (externe link):
Rhinox


Samen een project opstarten
Meer design van machines