Op zoek naar een ontwerpbureau
dat u helpt met medisch design?

Industrieel ontwerpbureau Studio Rotor heeft veel ervaring met medisch design. Of het nu gaat om een rolstoel, een ziekenhuisbed of OK-apparatuur – wij helpen u met een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp.

Medical design - wheelchair and mover for hospitals | Medisch design - rolstoel en duwer systeem voor ziekenhuizen
Image of transport wheelchairs with mover in hospital
Hulpmiddelen voor ouderen

Hulpmiddelen voor ouderen

Producten ontwerpen zonder stigma. Meer kwaliteit van leven en onafhankelijkheid voor ouderen. Ons gebruiksonderzoek geeft waardevolle inzichten om producten mee te ontwerpen die aansluiten bij wat ouderen werkelijk nodig hebben. Voorbeelden: scootmobiel, rollator, thuiszorgbed.

Ambulance producten

Ambulance producten

Robuust, multi-functioneel, makkelijk te gebruiken. Studio Rotor is bekend met de specifieke wensen van de EMS-sector. Ontwerpen voor ambulancepersoneel én patient, gebaseerd op heldere inzichten uit gebruiksonderzoek. Voorbeelden: ambulance brancard, stair chair, evacuatiestoel.

Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen

Hulpmiddelen die het mensen met een beperking helpen om alledaagse dingen te doen, en om thuis te blijven wonen. Goed werkende hulpmiddelen ontwikkelen die er ook goed uit zien. Zonder stigma. Voorbeelden: visueel hulpmiddel, tilhulpmiddel, rolstoel, boxbed voor kinderen met handicap.

Ziekenhuis producten

Ziekenhuis producten

Ontwerpen voor ziekenhuizen met focus op comfort, gebruiksgemak en onderhoud. Nieuwe mogelijkheden en oplossingen verkennen met behulp van customer journeys, observaties en gesprekken met medische en facilitaire professionals. Voorbeelden: ziekenhuisbed, infuuspaal, bevallingsbed, behandelbank.

Medische apparatuur

Medische apparatuur

Grondig onderzoek, grondig ontwerpproces. Gelijktijdige ontwikkeling van medische apparatuur en bijbehorende procedures. Regelgeving en certificering hebben een centrale rol in bij de medische productontwikkeling. Voorbeelden: couveuse, desinfectie apparatuur, OK-apparatuur, oogheelkundige apparatuur, medische instrumenten.

Overige medische producten

Overige medische producten

Studio Rotor heeft gewerkt aan draagbare medische apparaten, een oogscanner en een hoog-laag bed. We hebben altijd de behoefte om buiten de gebaande paden te denken in de gezondheidszorg. Welke innovatieve medische technologie bent u aan het ontwikkelen? We denken graag met u mee!

Medical design - stretcher and wheelchair | Medische productontwikkeling - rolstoel en brancard | Studio Rotor
Multi Scoop Pro in scoop stretcher and wheelchair mode - ambulance stretcher design - ambulance brancard ontwerp
“We zijn uiterst tevreden over de resultaten en onze samenwerking. Ik zou Studio Rotor ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar creatieve oplossingen in de productontwikkeling.” Riemer Smink - Directeur van Retter Medical / FORWARD.one
Sketches from medical design process - Studio Rotor
Medical design - bed for children with disability | Medisch design - thuiszorg bed voor kinderen met een beperking | Studio Rotor
Experts in medisch design

We hebben allerlei producten ontworpen voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en reddingsdiensten. Of u een kans ziet in de markt, of al een medische technologie heeft ontwikkeld – wij helpen u met het realiseren van uw idee. Daarbij spreken we met patiënten, specialisten en ander personeel. En we observeren hen uitgebreid. Deze onderzoeken geven doorgaans goed inzicht in wat er werkelijk nodig is.

Mooi én functioneel

We geloven dat functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Met vroege prototypes testen we de functionaliteit en het design met patiënten, personeel en uw organisatie. Door deze testen, zijn we in staat om het conceptuele ontwerp in een vroeg stadium te optimaliseren.

Equipment design - professional wheelchair for airports
Photo of user research in medical design project
Medisch design proces

Voorbeeldproces voor medische productontwikkeling:

  • Analyse & gebruiksonderzoek
  • Idee ontwikkeling en functioneel ontwerp
  • Functioneel prototype testen met gebruikers
  • Concept design
  • Prototypebouw en testen
  • Design engineering & optimalisatie
  • Certificering & productiebegeleiding
Wat zijn uw plannen?

Heeft u plannen voor medische productontwikkeling? Heeft u weleens nagedacht over een design-gerichte aanpak? We kijken ernaar uit om te spreken over uw ideeën en wat onze bijdrage kan zijn.

We nemen u de eigenlijke ontwikkeling uit handen, terwijl we voortbouwen op uw expertise en ervaring. We bieden u inspirerende inzichten uit onderzoek naar gebruikers en concurrenten. Met heldere visualisaties zorgen we ervoor dat u steeds overzicht houdt en goede afwegingen kunt maken.

Samen met u werken we toe naar een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp. Dat bij u past, en bij uw klanten.

wheelchair design - row of nested wheelchairs
Medical design - Modular cabinet system design
Medical design - Transport wheelchair design for hospitals and airports | Medisch design - rolstoel ontwerp voor ziekenhuizen en vliegvelden