Arbo-hulpmiddel ontwerp tilt wasmachine op trap
Arbo-hulpmiddel ontwerp functioneel prototype
Arbo-hulpmiddel ontwerp tilt wasmachine op trap
Arbo-hulpmiddel ontwerp prototype test

Arbo-hulpmiddel ontwerp voor transport en logistiek

Het bezorgen van witgoed is zwaar werk. Bezorgers tillen een wasmachine vaak meerdere trappen op, tot wel 30 keer per dag. Studio Rotor maakte hier een Arbo-hulpmiddel ontwerp voor. Het is een trapklimmer die ook werkt op trappen met een draai. Drie brancheorganisaties vroegen ons om het concept uit te werken tot prototype en de haalbaarheid te testen.

Slim bewegende rupsbanden

Kern van het systeem zijn twee aan elkaar gekoppelde rupsbanden. Als de één wordt ingedrukt, komt de ander naar buiten, en vice versa. Daardoor houden de rupsbanden ook in de bocht contact met de trap. Via het bedieningspaneel kan de operator de hele machine bedienen, zonder de handen los te laten.

Innovatief, maar ook vertrouwd

Voor en na de trap wordt het hulpmiddel als een normale steekwagen gebruikt. Hiermee past het ontwerp bij de beleving van de gebruikers. Ook is goed nagedacht over hoe het gebruik zo intuïtief mogelijk kan worden gemaakt. Dat is erg belangrijk voor de acceptatie van Arbo-hulpmiddelen in een conservatieve sector.

Wilt u ook een Arbo-hulpmiddel ontwerp?

Studio Rotor heeft veel ervaring met industrieel design voor zware beroepen. Met onze kennis van ergonomie, gebruiksonderzoek en techniek, denken we graag met u mee aan een slimme oplossing!

Samen een project opstarten Meer design voor professionals

 

 


Studio Rotor’s betrokkenheid: probleemanalyse, ideeën bedenken, conceptontwikkeling, begeleiding productie, productie prototype.

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met AATA, Cirkel design, Matador en vhphp human performance. Het project is na de haalbaarheidsstudie beëindigd, omdat tijdens de prototypetesten duidelijk werd dat de stabiliteit op de meest lastige trappen niet gegarandeerd kon worden.

Opdrachtgevers (externe links):
UNETO-VNI, Sectorinstituut Transport en Logistiek en INretail