Op zoek naar een ontwerper
die u helpt met design voor mobiliteit?

Industrieel ontwerpbureau Studio Rotor heeft veel ervaring met ontwerp voor mobiliteit. Of het nu gaat om een zelfrijdend voertuig, een elektrische fiets of een ander mobiliteitsproduct – we helpen u bij de productontwikkeling.

Mobility design - vehicle for airports | Mobiliteit design - voertuig voor vliegvelden | Studio Rotor
Elektrische fiets & scooter

Elektrische fiets & scooter

We helpen u bij het ontwikkelen van een concurrentievoordeel in een volle markt. We maken snelle prototypes om rij-eigenschappen te testen. Voorbeelden: elektrische scooter, step, vouwfiets, bakfiets, elektrische fiets.

Zelfrijdende voertuigen

Zelfrijdende voertuigen

Bij het ontwerpen van autonome voertuigen staat de beleving van de gebruikers en het publiek centraal. Doel is dat men deze robot-voertuigen makkelijk accepteert. Voorbeelden: zorgrobot, AGV voor logistieke toepassingen, of een people mover.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Focus ligt op user experience, veiligheid en onderhoud. Grondig onderzoek naar gebruikers laat zien wat passagiers en personeel werkelijk nodig hebben. Geïntegreerd design van interieur en exterieur. Voorbeelden: trein, tram, bus, zelfrijdende people mover.

Industriële voertuigen

Industriële voertuigen

Nadruk ligt op ergonomie voor bestuurder, functionele layout en professionele uitstraling. Voorbeelden: veegwagen, elektrotrekker, rijdend materieel voor vliegvelden, cabine ontwerp, elektrische vuilniswagen, brandweerwagen, ambulance.

Mobiltiteitshulpmiddelen

Mobiltiteitshulpmiddelen

Hier combineren we twee van onze expertises: medisch en mobiliteit. Om hulpmiddelen te ontwerpen, is er een diep inzicht nodig in de wensen van gebruikers en de technologische mogelijkheden. Voorbeelden: scootmobiel, rolstoel duwer, (elektrische) rolstoel.

Andere mobiliteit

Andere mobiliteit

We hebben gewerkt aan voertuigen met rupsbanden, voertuigen met een hele kleine draaicirkel, kinderzitjes en trapklimmers. We zoeken graag de grenzen op van bestaande categorieën en denken met u mee aan innovatieve mobiliteit. We zijn benieuwd waar u aan denkt!

Mobility design - Vehicle sketches - Design process | Voertuig ontwerp - mobiliteit design | Studio Rotor
Mobility design electric scooter by Studio Rotor
Electric airport vehicle design with open doors - by Studio Rotor

Experts in mobiliteit design

Studio Rotor heeft gewerkt aan het ontwerp van verschillende voertuigen. Tweewielers, vierwielers, voertuigen met rupsbanden en voertuigen die als een tank kunnen ronddraaien om hun as. Of u mensen wilt vervoeren naar hun werk, op hun werk, of u passagiers wilt vervoeren op vliegvelden… wij ontwerpen het voor u!

Mooi én functioneel

We geloven dat goed design er niet alleen goed uitziet. Het moet ook goed werken. Zeker voor producten in de mobiliteitsbranche beginnen we al vrij snel in het ontwerpproces met prototypes en testen. Sommige dingen, zoals stuureigenschappen en rijkarakteristieken kun je niet testen in CAD. Door deze snelle modellen en testen, kunnen we het functionele ontwerp in een vroeg stadium verbeteren.

Electric bike design - Mobility design | Elektrische fiets design - Mobiliteit ontwerp | Studio Rotor
“Het ontwerp is mooi, gewild en de functionaliteit is verbeterd. Na het eerste project, hebben we met Studio Rotor tot volle tevredenheid andere projecten opgepakt. Mijn complimenten!”
Frank BodEigenaar van Special Mobility
Mobility design wheelchair mover by Studio Rotor
Mobility design electric bike by Studio Rotor

Mobiliteit design proces

Voorbeeld van ontwerpproces voor mobiliteit:

  • Analyse & gebruiksonderzoek
  • Functioneel ontwerp
  • Functioneel prototype, rijtesten
  • Exterieur & interieur concept design
  • Visuele prototypes
  • Engineering & optimalisatie
  • Prototype productie & testen
  • Certificering & productiebegeleiding

Wat zijn uw plannen?

Bent u van plan om een mobiliteitsproduct te ontwikkelen? Heeft u weleens nagedacht over een design-gerichte aanpak? We kijken ernaar uit om te spreken over uw ideeën en wat onze bijdrage kan zijn.

We nemen u de eigenlijke ontwikkeling uit handen, terwijl we voortbouwen op uw expertise en ervaring. We bieden u inspirerende inzichten uit onderzoek naar gebruikers en concurrenten. Met heldere visualisaties zorgen we ervoor dat u steeds overzicht houdt en goede afwegingen kunt maken.

Samen met u werken we toe naar een mooi, gebruiksvriendelijk en maakbaar ontwerp. Dat bij u past, en bij uw klanten.