Design of a tough electric scooter

Elektrische scooter design

Voor MUZE heeft Studio Rotor een scooter ontwikkeld die zijn constructie durft te laten zien. Scooter design zonder opsmuk, dat in zeker opzicht doet denken aan de brommers van vroeger.

Anders dan andere scooters

Ontwikkel een elektrische scooter, die er niet uitziet als een standaard scooter. Dat was de vraag waarmee MUZE bij Studio Rotor kwam. We houden van projecten rondom elektrische mobiliteit, dus dit was een mooie uitdaging!

Designvisie: bruut, sterk, krachtig

Na een eerste marktverkenning, hebben we hiervoor een designvisie opgesteld. Die diende als uitgangspunt voor het verdere ontwerpproces. Een stedelijke omgeving als doelmarkt. Met kernwoorden als bruut, sterk en krachtig.

What you see is what you get

En dat is wat de MUZE is geworden. Een elektrische scooter met een eigen, sterke lijnvoering. Dit scooter design draait om what you see is what you get. Het ontwerp is functioneel en stoer, en heeft wel iets weg van de brommers van weleer. Maar dan wel met het plezier en de power van elektrisch rijden.

Robuust, flexibel & ergonomisch

Qua functionaliteit heeft de MUZE ook van alles te bieden. Het stalen frame is goed bestand tegen de stedelijk omgeving. Het zadel is instelbaar en verwisselbaar voor 1- of 2-persoons versie.


Studio Rotor’s betrokkenheid: verkenning, designvisie opstellen, styling, concept design, engineering, begeleiding prototyping, optimalisatie, regelgeving.

Opdrachtgever (externe link):
MUZE scooter


Samen een project opstarten
Meer mobiliteit design