Ontwikkeling van driftende stuntstep

Voor Spacewheelz ontwikkelde Studio Rotor de Spacedrifter, een stuntstep waarmee je normaal kunt steppen én driften.

Pivot van driftskate naar driftstep

Opdrachtgever Spacewheelz kwam eerst met een idee voor een driftende skate bij Studio Rotor. Na hier verschillende prototypes voor te hebben gebouwd en getest, bleek dat de skate bij het driften niet goed bestuurbaar was. Daarna heeft Studio Rotor het mechanisme aangepast en in een step gebouwd. Spacewheelz reageerde enthousiast en vervolgens is de stuntstep gezamenlijk verder ontwikkeld.

Testen, testen, testen

In verschillende iteraties hebben we prototypes gemaakt en getest die steeds dichter bij het uiteindelijke ontwerp kwamen. Getest met kinderen, professionele stunt-steppers, kinderen die veel hebben gestept en anderen die niet zoveel hebben gestept. Allemaal kwamen ze enthousiast van de testbaan. Soms werd er wel twee uur achter elkaar gestept. Daarmee kregen we voldoende bevestiging van het concept en konden we het ontwerp verder finetunen.

Intuïtief en uitdagend

Deze step is ontworpen om intuïtief én uitdagend te zijn. Als je rechtdoor rijdt, lijkt het net alsof je op een normale step rijdt. Maar maakt je een bocht, dan heb je direct door dat deze step zich anders gedraagt dan een normale step. Een simpele drift beweging heb je snel onder de knie en vervolgens wordt je direct uitgedaagd tot het leren van complexere tricks.

Slimme combinatie maak- en koopdelen

Een groot deel van de step wordt geproduceerd volgens reeds bestaande technieken. Alle slimmigheid zit in de achterzijde van de step verwerkt. Hierdoor wordt het aantal maakonderdelen (en matrijzen) tot een minimum beperkt. Op basis van het prototype ontwerp is de step verder door een design engineer geoptimaliseerd voor serieproductie.

Gepatenteerd mechanisme

Studio Rotor heeft eerst een verkennend octrooi onderzoek uitgevoerd. Hiermee konden we globaal inschatten wat de octrooieerbaarheid van het systeem was. Samen met een octrooigemachtigde is daarna ook daadwerkelijk een octrooi aangevraagd op het mechanisme.


Studio Rotor’s betrokkenheid: designstrategie, conceptontwikkeling, concept engineering, testen, feedback engineering, begeleiding productontwikkeling.

Opdrachtgever: Spacewheelz
3D design en prototyping: Studio Rotor
Engineering: Walter van Tuijl

 


Neem nu contact op
Meer projecten rondom mobiliteit