Waarom zou u een ontwerpbureau inhuren?
Dit zijn 10 redenen:

1. U kent uw markt te goed

Waarschijnlijk bent u al een hele tijd werkzaam in uw markt. Voordeel is dat u over heel veel specifieke branchekennis beschikt. Aan de andere kant is het dan ook moeilijker om te innoveren. Moeilijker om nieuwe producten te bedenken. Een industrieel ontwerpbureau zoals Studio Rotor is actief in verschillende markten en segmenten. Daarnaast zijn ontwerpers altijd creatief, kritisch en nieuwsgierig. Die combinatie zorgt dus wel voor de frisse blik die u nodig heeft!

Patent research - design project - ambulance design | octrooi onderzoek - productontwikkeling | Ontwerpbureau | Design studio | Studio Rotor

2. Uw concurrent heeft een octrooi

Een octrooi kan het u moeilijk maken. Zeker als het van een directe concurrent is. Ze zijn eigenlijk bedoeld om ervoor te zorgen dat nieuwe technologie vrij te gebruiken is, maar helaas wel pas na 20 jaar. Gelukkig geeft een octrooi vaak ook heel veel kennis om op verder te bouwen. Een industrieel ontwerpbureau zoals Studio Rotor heeft veel ervaring met octrooien. Vaak blijkt dat we nog veel ruimte zien voor innovatie, ook in een markt met veel octrooien. Geldt dit ook voor u?

Equipment design - Electric vehicle - sketches - Studio Rotor Ontwerpbureau

3. U wilt snel verschillende ideeën verkennen

Uw interne R&D engineers kunnen het lastig vinden om te schakelen tussen engineering werkzaamheden en innovatie projecten. Teveel kennis van bestaande producten kan een belemmering zijn voor creativiteit en innovatie. De industrieel ontwerpers van Studio Rotor kunnen snel op concept niveau verschillende innovatieve productideeën naast elkaar zetten. Met heldere visualisaties. En die kunt u dan weer gebruiken om te evalueren met uw organisatie of (potentiële) klanten.

4. Uw innovatie plannen zijn groter dan uw R&D capaciteit

Een interne R&D afdeling is meestal druk met allerlei lopende zaken. Bijhouden van productwijzigingen, documentatie op orde brengen, klantverzoeken doorvoeren. Dan is het lastig om er ook een innovatieproject bij te doen. En het is al helemaal moeilijk om innovatie prioriteit te geven. Een extern ontwerpbureau zoals Studio Rotor werkt toegewijd aan uw project, en geeft u snel extra capaciteit als u dat nodig heeft.

Product development and design of product line | ontwerp van productlijn | Ontwerpbureau | Product design studio | Studio Rotor

5. U wilt niet meteen een ontwerper in dienst

U heeft een gouden idee. Of uw ziet een mogelijkheid voor innovatie in de markt. Maar u heeft niet direct de behoefte aan een industrieel ontwerper in dienst. U wilt iemand die zelfstandig aan productontwikkeling kan werken. Huur een ontwerpbureau zoals Studio Rotor in, en we zorgen ervoor dat uw idee tot een product wordt uitgewerkt. Uitbesteden is makkelijk en snel. En als het project afgelopen is, heeft u geen doorlopende kosten.

6. U heeft een productidee, maar geen idee hoe nu verder

Een industrieel ontwerper is goed in het vertalen van een idee naar een product. Van vaag idee naar concreet product design. Hoe gaat het product werken? Hoe gaat het eruit zien? Hoe wordt het straks geproduceerd? Aan welke regelgeving moet het voldoen? Een ervaren product design bureau als Studio Rotor is voor u de makkelijkste manier om snel aan dit soort kennis te komen.

7. U wilt uw innovatieve technologie naar een product vertalen

Productontwikkeling en technologie ontwikkeling zijn twee heel verschillende dingen. Bij productontwikkeling is het heel belangrijk om uit te vinden wat een gebruiker nodig heeft. U wilt dat een product handig en maakbaar is, én er goed uit ziet. Een industrieel ontwerpbureau als Studio Rotor is expert in productontwikkeling. Precies wat u nodig heeft!

Product design of product line | Product design studio | Studio Rotor

8. U wilt meer lijn in uw product portfolio

Als u even niet oplet, heeft u een wildgroei aan producten, opties en klantspecifieke aanpassingen. Met de bijbehorende kosten van documentatie, voorraad en onderhoud. Een industrieel ontwerp bureau zoals Studio Rotor kan u helpen door producten samen te voegen, modulair te maken, componenten gelijk te trekken. Eenvoudiger product portfolio, besparing voor u!

9. De omzet van uw best verkopende product loopt terug

Tijden veranderen, de markt raakt verzadigd, uw concurrentie zit ook niet stil. Voor u kan het lastig zijn om te zien waar kansen liggen, als uw organisatie zich jarenlang heeft gericht op uw huidige producten. Een industrieel ontwerpbureau zoals Studio Rotor kan u goed helpen met het bepalen van een nieuwe richting voor productontwikkeling. Kansen vinden in de markt, design strategie bepalen – ook aan het prille begin van de productontwikkeling heeft u veel aan een ontwerpbureau.

User testing | User experience testing | Gebruiksonderzoek | Design | Design process | Ontwerproces | Studio Rotor

10. U wilt iets met design/design thinking, maar u weet niet wat.

Dan bent u bij een extern ontwerpbureau aan het goede adres. Bureaus als Studio Rotor werken dagelijks aan design en design thinking. We kunnen dit direct inzetten voor uw organisatie. In de vorm van een workshop, onderzoek of ontwerpproject. Een product levert gemiddeld 20% meer op als er aandacht wordt besteed aan design. Dat wilt u toch ook?

Zin om aan de slag te gaan?

Wij ook! Neem nu contact op met Studio Rotor!